Sarah Inghelbrecht pakt uit met lange solo in Sint-Maria-Lierde

In Sint-Maria-Lierde heeft Sarah Inghelbrecht een tweede overwinning in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen geboekt. De renster van Doltcini-Van Eyck rondde een solo van ruim veertig kilometer met succes af en verstevigde daarmee uiteraard ook haar leidersplaats in het klassement.

Ondanks de concurrentie van de BeNe Ladies Tour kregen ze in Lierde toch nog 69 rensters aan de start voor hun wedstrijd over tien ronden met een totale afstand van 88,5 kilometer. Al in de eerste ervan ontsnapte Kylie Waterreus. Een ronde later kreeg de Nederlandse gezelschap van haar landgenote Lindy van Anrooij, maar veel meer dan tien seconden voorsprong kregen ze niet en in de derde ronde volgde een hergroepering.

Even bleef het vervolgens rustig in het peloton, net voor half koers versnelde Inghelbrecht. De leidster in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen pakte snel veertig seconden, aan het einde van de zesde ronde had ze haar bonus al opgedreven tot anderhalve minuut. Op 1:45 stabiliseerde het verschil een tijdje, in de voorlaatste ronde kwam er een reactie van Quinty van de Guchte en Devon Kuijstermans. Het Nederlandse duo naderde nog wel sterk op de eenzame vluchtster, maar haar echt bedreigen lukte niet meer. Kuijstermans was in de sprint voor de tweede plaats sneller dan Van de Guchte. Crystal Lane-Wright reed nog solo naar de vierde plaats, waarna Hanneke Van Gucht de pelotonsprint won voor Sofie De Vuyst.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sarah Inghelbrecht (Doltcini-Van Eyck Sport) 88,5 km/2u30:15; 2. Devon Kuijstermans (Ned) 0:20; 3. Quinty van de Guchte (Ned); 4. Crystal Lane-Wright (GBr) 1:22; 5. Hanneke Van Gucht 1:42; 6. Sofie De Vuyst; 7. Fenna Vanhoutte; 8. Evelien Debboudt; 9. Kelly Van den Steen; 10. Ann-Sophie Duyck.