Kaat Hannes boekt in Emptinne tweede zege in drie dagen

Kaat Hannes is duidelijk goed in vorm. Dat bewees ze begin deze maand al met een zevende plaats in het EK in Glasgow, nu boekte ze in Emptinne een tweede overwinning in drie dagen. Maandag was ze immers ook in Wilrijk al de beste.

Met 51 rensters begonnen ze aan de wedstrijd over 82,5 kilometer, al in de eerste van vijftien ronden trok Quinty van de Guchte in de aanval. De Nederlandse nam iets meer dan een halve minuut voorsprong, maar desondanks zat haar aanval er al na een ronde op. Het bleef dan even windstil, waarna Femke Verstichelen versnelde. Met anderhalve minuut net voor half koers bereikte ze haar maximale voorsprong, maar mede door stevig achtervolgingswerk van Githa Michiels begon de kloof vervolgens snel te verkleinen en in de tiende ronde volgde de hergroepering.

Op zowat twintig kilometer van de finish kwam er een nieuwe aanval van Kaat Hannes en de Zuid-Afrikaanse Catherine Colyn. Hun voorsprong bleef beperkt en Jesse Vandenbulcke slaagde erin om solo de kloof te overbruggen. Met amper vijftien seconden voorsprong gingen de leidsters de slotronde in, maar dat bleek wel voldoende. In de sprint versloeg Hannes met gemak Vandenbulcke en Colyn, elf seconden later veroverde Sarah Inghelbrecht de vierde plaats voor Zsofia Szabo en Kylie Waterreus.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kaat Hannes (Jos Feron Lady Force) 82,5 km/2u24:00; 2. Jesse Vandenbulcke; 3. Catherine Colyn (Z-Af) 0:03; 4. Sarah Inghelbrecht 0:11; 5. Zsofia Szabo (Hon); 6. Kylie Waterreus (Ned); 7. Joyce Vanderbeken; 8. Lone Meertens; 9. Nathalie Verschelden; 10. Illi Gardner.