Lensy Debboudt rijdt solo naar winst in Berlare

Lensy Debboudt (Keukens Redant) heeft in Berlare de slotmanche van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen gewonnen. Ze rondde een solo van iets meer dan twintig kilometer met succes af. Sarah Inghelbrecht was al zeker van de eindwinst.

In deze laatste manche van het Oost-Vlaamse regelmatigheidscriterium kwamen exact vijftig rensters aan de start. Zij werden op pad gestuurd voor een wedstrijd over 90 kilometer, verdeeld over twaalf ronden. Enkele dames hadden er zo laat op het seizoen duidelijk nog zin in, want al in de eerste ronde trokken Quinty van de Guchte en Ditte Lenseclaes in de aanval. Ze namen 25 seconden voorsprong op het peloton, Laura Vainionpää faalde in haar poging om alleen naar het leidende duo te rijden. Van de Guchte en Lenseclaes konden zelf ook niet verder uitlopen en in de vierde ronde volgde de logische hergroepering.

Niet veel later probeerde Justine Louchaert het solo, maar nog voor half koers werd ook zij weer tot de orde geroepen. Vervolgens bleef het enkele ronden rustig, maar op iets meer dan drie ronden van het einde nam Lensy Debboudt in één klap veertig seconden voorsprong. Reactie bleef uit en ze kon de kloof uitdiepen tot anderhalve minuut bij het ingaan van de slotronde.

Debboudt kon dan ook volop genieten van haar tweede overwinning van het seizoen. Half april won ze na een gelijkaardige solo ook al in Haaltert, al moest ze daar wel tot de slotmeters vechten om uit de greep van het peloton te blijven. Nu kon ze rustig de sprint voor de tweede plaats bekijken. Die werd gewonnen door Fenna Vanhoutte, na het bekijken van de finishfoto werd de derde plaats toegekend aan Daniela Gass.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Lensy Debboudt (Keukens Redant) 90 km/2u25:31; 2. Fenna Vanhoutte 2:31; 3. Daniela Gass (Dui); 4. Julie Stockman; 5. Kylie Waterreus (Ned); 6. Sarah Inghelbrecht; 7. Fien Delbaere; 8. Gaia Tortolina (Ita); 9. Femke Verstichelen; 10. Anka Hermans.